O judecătoare de la Curtea Supremă alerta spionii de la Beijing şi Chişinău despre mandatele SRI pe siguranţă naţională pe care le semna

Sursa foto: evz.ro

Jurnaliştii GSP vin cu noi detalii cutremurătoare în ancheta pornită privind dosarul Shangai şi a chinezului Wang Yan, cetăţean chinez căruia SRI i-a retras cetăţenia română pe motiv că e “un pericol pentru siguranţa naţională” dar care încă are drept de şedere în România şi face afaceri importante la vârf.

Vineri, aceştia arată cum fosta judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei George Barbălată furniza informaţii lui Wang Yan cât şi unui anumite femei din Chișinău, de care se îndrăgostise Dragoș Rusu, comisar-șef adjunct la Garda Financiară Ilfov, informaţii clasificate despre mandatele de securitate naţională date de SRI.

Aceste informaţii veneau atât despre autorizațiile de ascultare a spionilor pe care le semna ea, cât şi a colegilor magistraţi. De exemplu, judecătoarea Georgeta Barbălată a văzut că o colegă a primit o cerere de la DNA privind percheziţionare locuințelor unui șef de serviciu secret al poliției, unui membru CSM și unui procuror.
“Judecătoarea Barbălată face du-te-vino până când vede toate cele trei nume urmărite de DNA: procurorul Marcel Sâmpetru, polițistul Mihai Vlad și membrul CSM George Bălan. Mihai Vlad e prieten bun cu ea! Se gândește cum să-l anunțe cât mai repede. Și apelează la o vizită la un service auto, ca să dea de un emisar, un prieten comun al său și al lui Mihai Vlad”, arată jurnaliştii GSP.

În plus, jurnalista dădea informaţii pentru cei monitorizați de SRI ca spioni din mandate semnate chiar de ea. Pentru Beijing – Cristache Rădulescu, șeful Consiliului Județean Ilfov, iar pentru o rețea din Chișinău – Dragoș Rusu, comisar-șef adjunct la Garda Financiară Ilfov. La capătul informaţiilor pentru filială Beijing era chiar acest Wang Yan.

În cele din urmă, Georgeta Barbălată avea să fie condamnată în 2015 în urma uui dosar instrumentat de DNA la 4 ani de închisoare cu executare.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here