Iohannis: Solicit public DEMISIA premierului Viorica Dăncilă. Nu face faţă funcţiei de prim-ministru

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut public vineri demisia premierului Viorica Dăncilă, afirmând că această nu face faţă funcţiei de prim-ministru şi drept urmare îi retrage sprijinul acordat la învestire. Şeful statului a afirmat că premierul nu îşi îndeplineşte jurământul de investire ce execută ordinele primite de la partid.

“Pe 29 ianuarie 2018, doamna Dăncilă jura să respecte Constituția, legile țării. Înseamnă nu doar că se respectă și pricipiul colaborării loiale, se respectă deciziile Curții Constituționale. Doamna Dăncilă a preferat să executele ordinele de la partid. Eu retrag doamnei Dăncilă sprijinul acordat. Doamna Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru al Romaniei și transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România, de aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a criticat-o pe Viorica Dăncilă atât pentru refuzul de a se prezenta la mediere dintre Guvern şi pentru memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here