PREMIERĂ/ Curtea Constituțională a ÎNCĂLCAT Constituția! Verdictul, dat de Curtea de Apel București, este definitiv

Curtea de Apel București a decis definitiv că pârâta Curtea Constituțională a României este vinovată de restricționarea accesului la informații de interes public, drept prevăzut în articolul 31 din Constituție. Practic, Curtea Constituțională a încălcat Constituția. Motivul lipsei de transparență ar putea fi acoperirea chiar a unor posibile fapte penale comise în cadrul CCR, notează ziare.com. 

În dosarul în care este vizată fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, CCR și-a depășit atribuțiile și a impus legiuitorului stabilirea unui prag la abuzul în serviciu. Procurorul Cosmin Grancea, reprezentantul Parchetului General, a cerut atunci CCR să corecteze o eroare din cuprinsul deciziei, susținând că, așa cum a fost ea publicată în Monitorul Oficial și pe site-ul CCR, afimațiile sale în cadrul dezbaterilor din acest dosar au fost greșit redate.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a solicitat CCR să-i precizeze ce anume solicita, concret, procurorul, și cum a fost rezolvată cererea sa, aparent o respingere, dat fiind că nu a apărut nicio modificare în decizia respectivă. CCR a refuzat să răspundă întrebărilor. Jurnalista a revenit, cerând instituției să-i remită înregistrarea ședinței de judecată, cerere respinsă de asemenea.

Dogioiu a insistat apoi cu o reclamație administrativă, dar răspunsul dat de judecătorul constituțional Ștefan Minea a fost tot negativ. Prin urmare, jurnalista a dat în judecată Curtea Constituțională, cu sprijinul avocatei Elenina Nicuț.

Tribunalul Municipiului București a decis că CCR trebuie să se spună Legii 544 privind informațiile de interes public, dar CCR a contestat decizia. Acum, Curtea de Apel București a menținut hotărârea Tribunalului Municipiului București.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here