SĂNĂTATE/ Investiții fără precedent la Spitalul Județean de Urgență Slatina

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina

Investiții fără precedent vor avea loc, începând din acest an, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, atât din finanțări de la Consiliul Județean Olt, dar și de la bugetul de stat. De asemenea, unitatea medicală va beneficia și de fonduri europene.

Ținta noii conduceri este ca Spitalul Județean de Urgență Slatina să se poziționeze, până în 2020, la nivel regional, ca un centru medical de înaltă performanță, la standarde europene.

Potrivit managerului Cătălin Rotea, Consiliul Județean Olt a aprobat unității sanitare din Slatina, pentru acest an, nu mai puțin de 1,5 milioane de lei.

„Am demarat deja licitațiile pentru reabilitarea și extinderea clădirii în care se va reloca secția de psihiatrie, am demarat licitația pentru blocul medical, avem studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea celor patru etaje nerenovate din blocul materno-infantil, pentru reabilitarea secției de pneumologie de la Scornicești, pentru construirea unei pasarele între corpul central și blocul medical, pentru extinderea blocului operator cu două săli de operații sunt necesare chirurgilor noștri”, susține managerul spitalului.

În curând, Compania Națională de Investiții va demara licitația pentru reabilitarea blocului central, iar Consiliul Județean Olt așteaptă aprobarea fondurilor europene pentru reabilitarea termică a tuturor clădirilor.

De asemenea, în planul de achiții pentru acest an figurează cumpărarea de echipamente medicale de circa șase milioane de lei.

„Părerea mea este că, la finalul acestui an, dotarea noastră cu echipamente va fi una de nivel maxim, având în vedere competențele noastre profesionale”, a precizat Cătălin Rotea.

Miercuri va începe și înlocuirea lifturilor cu bani de la Consiliului Județean, atât în blocul materno-infantil, cât și în blocul medical.

„De zi începem demontarea primelor două lifturi, urmând ca în cel mult trei săptămâni să fie funcționale cele noi. Vor urma încă două loturi de câte două lifturi, astfel ca în august să avem lifturi noi în tot spitalul”, a detaliat Rotea.

Conducerea spitalului are în vedere și confortul pacienților, care a crescut în ultimul timp prin dotarea tuturor saloanelor cu televizoare și frigidere, dar și cu mobilier nou.

„Am dotat toate saloanele cu televizoare și cu frigidere, dar și cu mobilier nou, acolo unde au fost reabilitate secțiile. Și lucrurile bune vor continua. Avem proiecte pe fonduri europene depuse pentru reabilitarea Unității de Primiri Urgențe de un milion de euro, un proiect pe formare profesională de mai bine de 10 milioane de lei, pe dezvoltarea capitalului uman. Așa stând lucrurile, cred că în 2020 vom avea un spital modern, la standarde europene”, a mai spus managerul Spitalului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here