Slatina: Cu mașina peste pietoni, după ce a urcat la volan beat criță

Deși circulaţia rutieră a fost oprită în Pădurea Strehareți de la marginea Slatinei, pentru desfăşurarea manifestărilor specifice sărbătorii de 1 Mai, un slătinean a ignorat măsura luată de oamenii legii și a pătruns cu mașina printre trecători. Polițiștii au reușit, într-un final, să-l oprească pe șoferul care a pus viața pietonilor în pericol, mai ales că omul băuse bine înainte să urce la volan. Conducătorul auto a fost amendat și va fi cercetat penal.

Efectivele de jandarmi care asigurau ordinea publică în zona Strehareţi, au depistat, marți,  o persoană de sex masculin care conducea în mod agresiv un autovehicul, punând în pericol persoanele aflate în zonă, în ciuda faptului că circulaţia rutieră fusese oprită pentru desfăşurarea manifestărilor specifice sărbătorii de 1 Mai.

„În momentul în care a fost interpelat de către jandarmi, persoana a refuzat să se legitimeze şi a refuzat colaborarea cu organele de ordine. Pentru că prezenta simptomele unei persoane aflate în stare de ebrietate, la faţa locului a fost solicitat un echipaj de poliţie rutieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Iulian Mihai.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,28 miligrame alcool în aerul expirat. Persoana a fost predată poliţiei rutiere în vederea continuării cercetărilor, iar jandarmii i-au aplicat o amendă în valoare de 300 de lei pentru încălcarea ordinii și liniștii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here