ATENȚIE în Olt: Căpușele ATACĂ în valuri: Peste 70 de cazuri medicale într-o săptămână/Recomandări IMPORTANTE

Săptămâna trecută numărul cazurilor de înțepături provocate de căpușe a fost un record la nivelul lunii aprilie, nu mai puțin de 71 de persoane ajungând la Urgențe, anunță Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt.

56 de pacienți înțepați de căpușe au ajuns la Spitalul Județean de Urgențe Slatina, iar alți 15 pacienți – la Spitalul Municipal Caracal.

La nivelul lunii aprilie, nu mai puțin de 135 de oameni au ajuns la spital cu înțepături de căpușe.

IMPORTANT

Protecția individuală în cazul deplasării în zone de risc este extrem de importantă pentru a ne apăra de căpușe. Specialiștii în sănătate ne recomandă să purtăm haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi, introduși în șosete de culoare deschise, cu textura deasă

Purtarea unor pantofi fără orificii sau decupaje este, de asemenea, o formă de protecție recomandată.

Prezentarea la medic în cazul în care se constată prezența unei căpușe fixate pe piele (atât în scopul extragerii corecte, cât și în vederea educației pentru observarea eventuală a apariției unor simptome) este obligatorie.

Specialiștii ne atrag atenția că creșterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpușe este favorizată de schimbările climatice, cum ar fi fluctuațiile de temperatură sau precipitații abundente, dar și de vegetație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here