Scandalul ”cap de porc”. Doina Gradea toacă 45.000 de euro pentru Eurovision

În plin scandal “cap de porc” legat de felul în care preşedintele director-general al Televiziunii Naţionale jigneşte jurnaliştii, o altă informaţie bombă loveşte televiziunea naţională. Potrivit unui document publicat de gsp.ro, Doina Gradea s-a pus cap de listă pentru deplasarea la Eurovision 2018, ca şefă a celei mai numeroase delegaţii din istoria instituţiei – 28 de oameni.

45.000 de euro plăteşte TVR, practic contribuabilii români, pentru ca Doina Gradea şi alţi 27 de oameni să facă deplasarea la Lisabona, în perioada 8-12 mai.

TVR este reprezentată de 21 de oameni, restul 6 fiind componenții trupei The Humans, reprezentanta României la Eurovision.

Mai mult, Doina Gradea s-a trecut pe listă pe ultima sută de metri, după cum arată documente aflate în posesia Gazetei Sporturuilor.

”În ședința Comitetului Director din 2 aprilie 2018 s-a decis:

– retragerea doamnei Nicoleta Gavrilă – șef presă, direcția de marketing & comunicare.
– introducerea doamnei Doina Gradea – Președinte Director General SRTv în delegație”.

Potrivit unui angajat al TVR, citat de ancheta gsp.ro, un şef mai mic din TVR a fost şi el inclus pe listă la solicitarea lui Cristian Zgabercea, fost producător general şi project manager, inculpat în dosarele lui Radu Mazăre şi Nicuşor Este vorba de Cristian Georgescu, șeful de la TVR Târgu Mureș, care la solicitarea lui Zgabercea a fost trecut în acte ca fiind “trezorier”.

În afară de Doina Gradea, de Cristian Zgabercea și de alți șefi, din echipa de 28 de oameni face parte și Demeter Istvan Andras, fostul șef al Radio România, actualmente coordonator al Casei de Producție a TVR.

Şefa TVR este în centrul unui scandal monstru, supranumit “cap de porc”, aşa cum ea a numit-o, în bătaie de joc, pe o jurnalistă din subordine care a fost prea “insistentă” în întrebările adresate primarului general Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here