Spitalul unde medicii de la Urgenţe au demisionat în bloc, din cauza micşorării sporurilor asistenţilor

Situație de criză la Spitalul Județean din Oradea, unde zeci de medici și asistenți de la Unitatea de Primiri Urgențe au anunțat că vor demisiona. Reacția a venit după ce șeful UPU a transmis că va pleca din spital pentru că sporurile vor fi micșorate.

Potrivit presei locale, șeful demisionar al UPU s-a întâlnit ieri cu primarul orașului și deocamdată s-a ajuns la o soluție de compromis. Primăria a transmis că diferenţele salariale pentru luna aprilie vor fi plătite dintr-un “fond special”.

La aflarea deciziei pe care a luat-o Consiliul Local Oradea, de a micşora sporurile medicilor şi asistenţilor cu 60, respectiv 25 la sută, şeful Unităţii de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean, doctorul Hadrian Borcea şi-a anunţat demisia. “Exact oamenii care lucrează în conditile cele mai grele – şi aici mă refer mai ales la asistenţi – vor avea scăderi de salarii. Am decis să-mi dau demisia şi din funcţia de medic şef şi din funcţia de medic al acestui spital”, a spus medicul.

În semn de solidaritate, zeci de medici şi asistenţi au susţinut că vor face acelaşi lucru.

Dr. Alin Suciu, medic UPU Oradea: “Toţi colegii care nu suntem în timpul orelor de program am venit să ne prezentăm demisia că o soluţie extremă.”

Alexandra Vigdorovici, asistent medical principal: “Am semnat că am depus demisia. Menţionez faptul că suntem foarte uniţi.”

Reprezentanţii primăriei au transmis că hotărârea a venit ca urmare a unei propuneri făcute de managerul spitalului, care ar fi depus o simulare pentru aceste tăieri de sporuri, în condiţiile în care trebuie asigurate măririle salariale promise pentru unii angajaţi.

Dr. Gheorghe Carp, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Oradea: “Consiliul Local a fost obligat prin lege să adopte o Hotărâre de Consiliu fiind ordonatorul principal de credite. Este o nemulţumire artificială.”

Dr. Hadrian Borcea, medic şef UPU Oradea: “Urgenţa va fi asigurată în continuare până luni dimineaţa. În funcţie de discuţiile cu domnul primar. Demisia mea rămâne activă.”

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here