Consilierii locali ai Slatinei au decis demolarea clădirilor fostei unități militare

Sursa foto: adevarul.ro

Consilierii locali ai Slatinei au decis, marți după-amiază, în cadrul unei ședințe de îndată, demolarea a trei clădiri de pe terenul fostei unităț militare de la gară.

Este vorba de trei imobile cu risc crescut de prăbușire, având un grad de major de deteriorare, potrivit proiectului de hotărâre adoptat de aleșii locali, la inițiativa viceprimarului Claudiu Stăncioiu.

De altfel, clădirile se află pe suprafața de teren de peste 31.000 de metri pătrați pe care municipalitatea intenționează să construiască un parc modern.

„Pentru fiecare dintre construcțiile sus menționate, durata normală de funcționare este expirată, acestea aflându-se într-un stadiu avansat de degradare, nemaifiind utilizate ca urmare a desființării unității militare care le-a avut în administrare. Apoi avem în vedere și faptul că cele trei construcţii sunt amplasate pe suprafaţa de teren de 31.923 mp, pe care se va realiza obiectivul de investiţii «Amenajare parc»”, arată viceprimarul Claudiu Stăncioiu în expunerea de motive a proiectului pe care l-a inițiat.

Claudiu Stăncioiu, viceprimar al Slatinei

Terenul fostei unități militare transferat Slatinei sub mandatul lui Darius Vâlcov a fost înapoiat Ministerului Apărării Naționale, în urma unei noi negocieri pe care actualul primar, Emil Moț, a reușit-o cu MApN, schimbând condițiile în care Administrația Vâlcov preluase terenul. Adică, în loc ca municipalitatea să dea la schimbul terenului 48 de apartamente, în noile condiții primăria va finanța reabilitarea unui cămin al Armatei, lucrări cu mult mai puțin costisitoare decât prima variantă.

Pe locul fostei unități militare, primăria va construi un parc, un cartier de blocuri, o creșă și o grădiniță. De asemenea, tot acolo se va ridica un moll.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here