Vestea TRISTĂ pentru toți cei care plătesc contribuția la pensie din buzunar/ Este SCANDALOS

Cei care sunt asigurați voluntar în sistemul public de pensii în baza unui contract trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar de la 1 aprilie 2018, întrucât contribuția a crescut, și nu puțin.

Astfel, dacă la începutul anului în curs valoarea contribuției de asigurări sociale a fost de 351 de lei și dacă din 7 februarie până în data 1 aprilie asigurații voluntar au plătit 364 de lei pentru o lună, de la 1 aprilie valoarea contribuției la pensie a crescut la 475 de lei.

De ce? Pentru că, dacă până la 1 aprilie baza lunară de calcul minimă a contribuției de asigurări sociale (CAS) la contractele de asigurare voluntară se calcula raportat la câștigul salarial mediu brut, acum baza minimă va fi reprezentată de salariul minim.

“Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări socialepentru asiguraţii prevăzuţi la art. 6 alin. (2) (adică pentru cei care se asigură voluntar – n.red.) o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată”, se arată în actul normativ care conține aeastă modificare, respectiv OUG nr. 18/2018.

Orice persoană se poate asigura în sistemul public de pensii în baza unui contract, ca să obțină pensia pentru limită de vârstă și, după caz, ca să completeze venitul asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here