Ultimul termen în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu: Procurorii cer trei ani de închisoare cu executare pentru șeful Senatului

Dezvăluiri din sala de judecată a Curții Supreme, acolo unde Călin Popescu Tăriceanu a ajuns marți dimineață pentru un nou termen în dosarul în care este cercetat pentru mărturie mincinoasă. 

Procurorii au cerut trei ani de închisoare cu executare pentru șeful Senatului, dar și schimbarea încadrării juridice, informează B1 TV.

Pe de altă parte, avocatul lui Tăriceanu a cerut achitarea acestuia.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Procurorii anticorupție susțin că în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Călin Popescu Tăriceanu a făcut, sub jurământ, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea sau îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here