ACTUALITATE/Jandarmeria Olt, loc de practică pentru viitorii oameni în uniformă

Zeci de elevi în anul I de studiu la Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni au încheiat, marți, stagiul de practică desfăşurat în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, alți viitori jandarmi luându-le, de miercuri, locul.

Un număr de 36 elevi în anul I de studiu la Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni au încheiat, marți, 8 mai, stagiul de practică desfăşurat în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, în perioada 8 ianuarie – 8 mai.

Alţi 29 viitori jandarmi, elevi în anul I de studiu la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, își desfăşoară, de miercuri, la Jandarmeria Olt, stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ.

Stagiul de pregătire se desfăşoară în perioada 9 mai – 31august şi a debutat cu un program de acomodare cu specificul inspectoratului, elevii urmând a fi repartizaţi în cadrul structurilor operative ale unității.

„În cadrul activităţilor de pregătire, în perioada 09.05-03.08.2018, viitorii jandarmi vor fi planificaţi în misiuni de ordine şi siguranţă publică, iar în perioada 06.08- 31.08.2018 elevii vor desfășura activități specifice misiunii de pază şi protecţie instituţională, având posibilitatea să îşi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, locotenentul colonel Iulian Mihai.

Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, elevii sunt îndrumaţi de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here