Forumul judecătorilor condamnă declaraţiile lui Tudorel Toader: Inacceptabile într-un stat de drept și pun în pericol parcursul României

Afirmaţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a pus la îndoială profesionalismul judecătorilor GRECO, au fost aspru sancţionate de către Forumul Judecătorilor din România.

Magistraţii îşi arată “stupefacţia” în faţa unor astfel de declaraţii ale ministrului Justiţiei numindu-le inacceptabile într-un stat de drept şi dăunătoare pentru România.

”Sunt cel puțin stranii, inacceptabile într-un stat de drept și pun în pericol însuși parcursul României ca stat membru al Consiliului Europei, ștergând cu buretele toate eforturile autorităților române de a respecta partenerii europeni, desfășurate constant în ultimii 20 de ani”, se arată într-un comunicat al Forumului Judecătorilor.

“Experții GRECO sunt persoane calificate, extrem de bine pregătite profesional, cu o vastă experiență, fiecare stat membru furnizând o listă care conține maximum 5 experți. Activitatea de evaluare implică inclusiv urmărirea observațiilor statului verificat, întâlniri cu toate autoritățile relevante și supunerea anteproiectului de raport spre comentarii statului membru care face obiectul evaluării”, mai precizează Forumul Judecătorilor în comunicat.

Declaraţiile lui Tudorel Toader vin în contextul în care experţii GRECO au redactat un raport critic privind modificările la legile justiţiei.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here