GRECO îi răspunde lui Tudorel Toader: România trebuie să se supună recomandărilor din raport

Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) i-a răspunsul lui Tudorel Toader după ce ministrul Justiţiei a pus joi sub îndoială profesionalismul experţilor care au realizat raportul în care criticau modificările la legile justiţiei.

GRECO îi atrage atenţia lui Tudorel Toader în răspunsul dat că regulile pentru ţările membre sunt foarte clare, iar România trebuie să se supună recomandărilor făcute în raport.

„Regulile noastre sunt clare: membrii GRECO trebuie să se supună recomandărilor din raportul de evaluare şi să le implementeze în totalitate, în termenul stabilit de GRECO. România nu e o excepţie. GRECO este un corp de monitorizare, nu un corp consultativ al Consiliului Europei”, se arată într-un răspuns al organismului internaţional obţinut de Realitatea TV.

De asemenea, GRECO aminteşte că raportul de ţară a fost realizat de o echipă GRECO, după mai multe discuţii cu autorităţile relevante, printre care s-a numărat şi ministrul Justiţiei, însuşi Tudorel Toader.

Acest răspuns vine după ce ministrul Justiţiei a afirmat joi, când a fost prezent la audieri în Senat, că experţii GRECO nu l-au convins că „profesional se ridică la nivelul conţinutului acelui raport”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here