Atac terorist la Paris revendicat de ISIS. Doi morți, inclusiv agresorul, și mai mulți răniți

Un bărbat a agresat cu cuţitul mai multe persoane sâmbătă seară în Arondismentul 2 al capitalei Franţei, Paris, informează europe1.fr. Doi oameni au murit, inclusiv agresorul, în atacul revendicat de Statul Islamic.

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte patru au fost rănite sâmbătă seară în centrul Parisului de un individ înarmat cu un cuţit, care a fost împuşcat de poliţişti, a informat prefectura poliţiei, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit martorilor oculari citați de presă, individul ar fi strigat „Allah Akbar” în momentul atacului. Informația a fost confirmată de procurorul Parisului, Francous Molins.

Ulterior, agenția de știri a Statului Islamic a revendicat atacul, spunând că agresorul este unul dintre ”soldații” săi.

Parchetul antiterorist a declanșat deja o anchetă.

Preşedintele Emmanuel Macron a lăudat poliţiştii pentru “neutralizarea teroristului”. Franţa “nu va ceda niciun centimetru duşmanilor libertăţii”, a scris Macron pe Twitter.

Agresiunea avut loc în Arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franţei, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre foarte frecventat sâmbătă seară.

Bărbatul a agresat cu cuţitul cinci persoane, dintre care una a încetat din viaţă, a anunţat prefectura poliţiei. Alte patru persoane au fost rănite: două au fost transportate „de urgenţă absolută” la spital, iar două „de urgenţă relativă”, potrivit sursei.

Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, nu a întârziat să salute „sângele rece şi reacţia rapidă a forţelor de ordine care l-au neutralizat pe atacator. Gândurile mele se îndreaptă spre victimele acestui act odios”, a scris el pe Twitter.

Brigada criminală a fost sesizată, a informat o sursă judiciară.

Acest atac s-a produs în timp ce Franţa trăieşte sub o ameninţare teroristă constantă. Ultimul atac sângeros, la 23 martie, la Carcassonne şi Trčbes (sud), a ridicat la 245 numărul victimelor ucise în atentate comise pe teritoriul Franţei cu începere din 2015.

Cine este atacatorul din Paris

Atacatorul înarmat cu un cuţit care a ucis sâmbătă seara un trecător la Paris şi a rănit alţi patru era un tânăr născut în 1997 în Cecenia, părinţii lui fiind plasaţi duminică dimineaţa în custodia poliţiei, au anunţat surse judiciare pentru AFP.

„El nu avea antecedente judiciare”, a precizat sursa.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here