Daniel Horodniceanu, SCHIMBAT de la șefia DIICOT! Propunerea lui Tudorel Toader este Oliver Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău

Sursa foto: 7est.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a propus în funcția de procuror-șef al DIICOT pe Oliver Felix Bănilă, în defavoarea actualului șef al Direcției, Daniel Horodniceanu, al cărui mandat expiră pe 19 mai.

Felix Bănilă, în vârstă de 46 de ani, este procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010 – 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În 2016, Bănilă a candidat pentru un post în CSM, fără succes.

Conform legii, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

”În urma desfășurării procedurii de selecție a procurorilor, în vederea efectuării propunerii de numire în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care a avut loc în  data de 11 mai 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix BĂNILĂ, în vederea obținerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS.” arată Ministerul Justiției.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here