Nou eşec pentru DNA: După 5 ani de urmărire penală, dosarul unui CELEBRU POLITICIAN a fost clasat pentru că fapta nu există

După mai multe achitări în dosare importante, procurorii DNA suferă un nou eşec. De data asta înainte ca dosarul să ajungă măcar în instanţă.

După o urmărire penală de aproape 5 ani, DNA a închis dosarul de trafic de influență al fostului ministru PNL al Transporturilor din Guvernul Ponta, Ovidiu Silaghi. Clasarea s-a făcut pe motiv că „fapta nu există”, scrie g4media.ro.

Este vorba despre dosarul în care fostul ministru era acuzat că a primit o şpagă de 200.000 de la afaceristul Nelu Iordache. Banii ar fi fost daţi pentru ca să nu fie reziliat un contract pe care compania lui Iordache îl avea  cu Compania de autostrăzi.

“La data de 22 noiembrie 2012, învinuitul Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la Iordache Nelu suma de 200.000 de euro, pentru a-și exercita influența asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract, pentru a nu opri decontarea certificatelor intermediare de plată aferente contractelor aflate în procedură de aprobare și pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte”, arăta DNA la momentul începerii urmăririi penale, în 2013.

În plus, Silaghi era acuzat că i-ar fi cerut lui Nelu Iordache să deschidă linii aeriene Blue Air între Satu Mare și orașe europene, iar – în schimb – ministrul s-ar fi angajat că intervine la Compania de autostrăzi astfel încât plățile către compania lui Iordache, Romstrade, să nu aibă întârzieri.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here