Oaspeți din Loiret, din nou în Olt/Mai mulți elevi din Caracal vor lua lecții de agricultură în Franța /FOTO

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, a  primit marți, 15 mai, la sediul instituției, delegația oficială a Camerei Agricole Loiret, Franța, din care au făcut parte Michel Masson – președinte al Camerei Agricole Loiret, Philippe Galoo – vicepreședinte al instituției şi Xavier Girard – șef serviciu Dezvoltare.

Aceștia desfășoară, în perioada 14-15 mai 2018, o nouă misiune de lucru în județul Olt, ce vizează selectarea unui număr de cinci elevi de la Liceul „Dimitrie Petrescu” Caracal, care vor merge în Franța pentru un stagiu agricol.

„Elevii vor lucra la ferme vegetale şi zootehnice din departamentul Loiret, unul dintre cele mai bogate şi importante departamente franceze, reprezentativ pentru turismul, industria și agricultura Franței. De asemenea, ei vor avea ocazia să cunoască fermieri francezi, să lucreze alături de ei, să se familiarizeze cu tehnologiile agricole folosite în prezent, dar şi să cunoască patrimoniul local al regiunii, în cadrul unor vizite tematice organizate de gazdele de la Camera Agricolă din Loiret”, a declarat Virgil Delureanu.

Este al doilea an când Consiliul Județean Olt şi Departamentul Loiret programează acțiuni în beneficiul tinerilor olteni, constând în stagii de practică sau vizite culturale pentru elevii din județ, în scopul descoperirii valorilor culturale naționale şi europene, al schimbului de bune practici şi al încurajării francofoniei.

De asemenea, în cadrul misiunii, a fost prevăzută o vizită la liceul caracalean, pentru a discuta cu elevii interesați de stagiul de pregătire şi conducerea unității de învățământ.

Ulterior, delegația franceză, însoțită de Dana Ionescu – consilier în cadrul Serviciului Dezvoltare Regională al CJ Olt, Dragoș Drăghicescu şi Emil Marinescu, actualul, respectiv fostul director al Direcției pentru Agricultură Olt, a vizitat o fermă de mari dimensiuni din județul nostru, pentru a vedea stadiul culturilor şi tehnologiile folosite.

Activitățile s-au derulat în baza priorităților stabilite prin Acordul Tripartit încheiat în data de 09.09.2016, între Consiliul General Loiret, Camera Agricolă Loiret și Consiliul Județean Olt şi a parteneriatului dintre instituțiile noastre care se desfășoară încă din anul 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here