Klaus Iohannis, prima reacție după plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă: Nu vreau să apară impresia că aș vrea să influențez ancheta

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni seară că, cel puțin pentru o perioadă, nu va comenta în niciun fel subiectul plângerii penale depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, sub acuzația de înaltă trădare. 

”Am analizat chestiunea și am ajuns la concluzia care cred că rămâne valabilă cel puțin câteva zile sau săptămâni. Am decis să nu comentez în niciun fel nici sesizarea depusă de domnul Orban, nici interpretările care s-au făcut cu foarte multă aproape isterie, nici demersurile propriu-zise. Nu vreau să apară impresia că prin declarațiile pe care le fac aș putea sau aș vrea să influențez ancheta. Deci nu comentez”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă ar fi nevoie de intervenția procurorilor în problema mutării ambasadei României din Israel la Ierusalim, președintele a răspuns: ”Nu are nicio treabă cu procurorii, este o decizie pe care o voi lua eu după o analiză”.

Ludovic Orban a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderul PSD Liviu Dragnea. Este vorba despre o sesizare pentru cercetarea unor fapte legate de Memorandumul privind evaluarea mutării Ambasadei din Israel.

În plângerea depusă se aduc acuzaţii de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului pe numele Vioricăi Dăncilă. În ceea ce-l privește pe liderul PSD, plângerea vizează doar infracțiunea de divulgare de informații secrete.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here