ALERTĂ: ce vrea să facă acționarul majoritar de la Alro cu acțiunile deținute la companie

Rușii de la Vimetco, acționar majoritar la Alro Slatina, analizează posibilitatea de a vinde din acțiunile deținute la compania românească.

Informația este una oficială, regăsindu-se pe site-ul producătorului de aluminiu.

„Compania a fost informată de către acționarul său majoritar, Vimetco N.V., care deține la acest moment 84,1898% din capitalul social al Companiei, de faptul că acesta analizează opțiuni strategice pentru o potențială reducere a participației deținută în Companie, luând în considerare orice opțiune disponibilă în funcție de condițiile de piață, inclusiv o ofertă publică secundară de vânzare de acțiuni pe Bursă de Valori București.  

Analiza rămâne în continuare deschisă, inclusiv cu privire la proporția reducerii participației, depinzând de numeroase elemente avute în vedere de acționarul majoritar, de condițiile de piață și de obținerea aprobărilor necesare, iar o decizie fermă de a merge mai departe cu o astfel de tranzacție nu a fost încă luată. Anunțuri ulterioare se vor face când o decizie fermă va fi luată în acest sens”, se arată într-un comunicat asumat de președintele de administrație al Alro, Marian Daniel Năstase, precum și de directorul general al companiei, Gheorghe Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here