Lucian Onea și procurorul Mircea Negulescu, URMĂRIȚI PENAL de Parchetul General

UPDATE: Potrivit unor surse, procurorul șef DNA Ploiești ar fi citat la audieri, în calitate de suspect, marți dimineața, la ora 10.00, informează Mediafax.

Șeful DNA Ploieşti, Lucian Onea și Mircea Negulescu, fost procuror DNA, sunt urmăriți penal, în calitate de suspecți, de procurorii de la Parchetul General, în dosarul fostului deputat PSD, Vlad Cosma.

Inspectorii judiciari spun că Lucian Onea a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unor probe falsificate, în timp ce Mircea Negulescu şi Alfred Savu au divulgat măsurile de protecţie a martorilor, informează Știripesurse.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Onea Lucian Gabriel, procuror şef la Serviciului Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru exercitarea funcţiei cu rea credinţă (…) şi faţă de Negulescu Mircea, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, suspendat din funcţie, şi Savu Alfred Virgiliu, procuror la Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă. În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării deşi cunoştea că acestea au fost depuse, conform unei înţelegeri prealabile, de o altă persoană. S-a reţinut că procurorii, prin discuţii purtate cu mai multe persoane, în afara cadrului legal, s-au creat premisele divulgării măsurilor de protecţie a martorilor ameninţaţi şi a conţinutului probatoriului”, a precizat Inspecția Judiciară.

Astfel, acţiunea disciplinară va fi transmisă Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care va decide cu privire la răspunderea celor trei procurori.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here