O femeie din Olt ar fi încercat să se sinucidă la doar 36 de ani, înghițind insecticid

O femeie de 36 de ani, din localitatea Mărunței, a ajuns la spital, luni, în stare foarte gravă după ce ar fi încercat să se sinucidă înghițind Diazinol, un medicament de uz extern, veterinar, foarte toxic. Medicii de la Spitalul Slatina au decis, ulterior, transferul ei cu elicopterul la un spital din Capitală.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Olt, medicul Alina Duminică, femeia a fost preluată de acasă de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Aici, medicii au decis că pacienta trebuie trimisă cu elicopterul la un spital din Capitală.

„Este vorba de o femeie de 36 de ani, din Mărunței, care a fost adusă la Spitalul Slatina, unde medicii au decis transferul ei la Spitalul Floreasca din București, cel mai probabil la secția de Toxicologie. Ea a băut diazinol, o substanță organofosforică”, a declarat Alina Duminică.

În jurul orei 16.20, elicopterul SMURD din Craiova a preluat pacienta de pe stadionul 1 Mai.

Polițiștii cercetează cazul pentru a stabili împrejurările în care s-a întâmplat totul.

„Polițiștii Secției de Poliție Rurală Coteana efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Deși în Mărunței se vorbește că femeia ar fi ingerat din greșeală substanța, un medic din comună a spus că ar fi a treia oară când ea înghite dianizol.

Diazinol, un medicament de uz extern, veterinar, foarte toxic, este folosit împotriva căpușelor și a păduchilor la bovine, ovine, caprine și suine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here