„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a debutat, la Slatina, cu demonstrații ale luptătorilor SAS/FOTO

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt și-a deschis, luni, porțile pentru elevii mai multor unități de învățământ, care au vizitat standurile cu tehnică de intervenție în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”. Elevii au asistat la exerciții demostrative de imobilizare a infractorilor, prezentate de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt. „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive în spații publice, în cadrul unor întâlniri cu grupurile de populație cărora li se adresează.

Prima zi, 21 mai, a fost dedicată derulării unor acțiuni de informare privind delincvenţa juvenilă și a fost marcată prin organizarea, de către polițistul din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (CAPC), în colaborare cu poliţiştii de proximitate, a unor sesiuni de informare a elevilor din liceele municipiului Slatina.

În cadrul Zilei Porților Deschise, elevii au vizitat standurile cu tehnică de intervenție și au asistat la exerciții demostrative de imobilizare a infractorilor, prezentate de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Ziua de 22 mai, în cadrul Prevenirii victimizării minorilor, va urmări organizarea de activități informativ-preventive în unitățile de învățământ, cu accent pe următoarele segmente: siguranţa în mediul online, criminalitate informatică, bullying și cyberbullying, abuzuri sexuale, trafic de persoane, consum de droguri, prin prezentarea de proiectii de filme documentare, materiale de informare antivictimizare, antiinfracționale, de către structurile de ordine publică și prevenire.

Miercuri, în ziua Prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, vor fi derulate acţiuni ample de informare a cetăţenilor cu privire la cauzele generatoare ale acestui gen de infracţiuni şi modalităţi de protejare a bunurilor, prin organizarea de întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari, cu salariaţi ai  unor societăţi  comerciale, precum și cu persoane care locuiesc izolat.

Ziua Prevenirii violenței în familie, 24 mai, are ca scop promovarea programelor/campaniilor de prevenire a violenței domestice.

Săptămâna prevenirii criminalității se încheie vineri, 25 mai, cu evenimentul ”Autoturisme în siguranță” , dedicat siguranței rutiere. Fiecare dintre noi, fie ca pietoni, conducători auto, motocicliști sau bicicliști, putem contribui la creşterea siguranţei în trafic, prin comportamentul nostru și respectarea regulilor de circulație.

„Prin activitățile pe care le desfășurăm, dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni! Scopul nostru este să conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

O vorbă spune că e mai bine să previi decât să combați. Unul dintre rolurile noastre este și de a reduce factorii favorizanți care conduc la comiterea de ilegalităţi, prin informare. Comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire”, a declarat urtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu. 

Imagini de la Ziua Porților deschise

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here