Rotarienii din Slatina au organizat o nouă ediție a Balului Anual Rotary/FOTO

Clubul Rotary Slatina-Balul 2018

Clubul Rotary Slatina a organizat sâmbătă, 19 mai, la un restaurant din oraș o nouă ediție a Balului Anual Rotary. Pe lângă sărbătorirea a 19 ani de activitate a clubului, rotarienii au decis susținerea desfășurării a două proiecte importante pentru comunitate, respectiv continuarea campaniei „Rotary susține lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judetul Olt” și tipărirea albumului omagial “100 de ani de la Unire – Implicarea județelor Olt și Romanați în primul război mondial”.

În cadrul balului, la care au participat aproximativ 180 de persoane, a fost organizată o licitație cu obiecte de artă: picturi, vase de ceramică, îi tradiționale și o tombolă cu premii oferite de către rotarieni, astfel încât obiectivul balului, acela de a strânge cât mai mulți bani pentru a susține desfășurarea celor două proiecte propuse.

Atmosfera a fost întreținută în timpul balului de către artistul Ion Popa, care a participat pentru al doilea an la susținerea Balului Anual Rotary.

Deasemenea, a mai participat, fără onorariu, pentru al doilea an, și caricaturistul Gogu Neagoe, care a realizat caricaturi pentru invitați, iar sumele colectate au fost donate integral pentru susținerea proiectelor.

În organizarea și desfășurarea balului au fost implicați și tinerii din Clubul Interact Slatina, club susținut de către rotarieni, care deja are patru ani de activitate și proiecte caritabile finalizate cu succes.

Pe lângă sărbătorirea celor 19 ani de activitate a clubului, rotarienii au decis susținerea desfășurării a două proiecte importante pentru comunitate, respectiv continuarea campaniei „Rotary susține lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judetul Olt” și tipărirea albumului omagial “100 de ani de la Unire – Implicarea județelor Olt și Romanați în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Primul dintre proiecte a fost început în anul 2017, când, timp de șase luni, rotarienii au susținut financiar realizarea de mamografii unui un număr de 270 de femei din 22 de localități ale județului.

Cel de-al doilea proiect reprezintă implicarea rotarienilor în comemorarea a 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918, desăvârșirea statului național român realizată prin unirea provinciilor românești cu România.

Albumul care va fi tipărit va conține evenimente, fotografii și dovezi ale implicării și contribuției județelor Olt și Romanați în primul război mondial și reprezintă un simbol al mândriei de a fi participat la unul dintre evenimentele majore din istoria României.

Președinte al Clubului Rotary Slatina este, pentru perioada 2017 – 2018, Mihai Bubatu.

Clubul Rotary Slatina-Balul 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here