Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat pentru mărturie mincinoasă

Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat pentru mărturie mincinoasă de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, informează B1 TV. Decizia instanței nu este definitivă. 

”Schimbă încadrarea din mărturie mincinoasă și favorizare făptuitorului în mărturie mincinoasă. Îl achită pe Tăriceanu pentru marturie mincinoasă. Cu apel în 10 zile de la comunicarea minutei.”, se arată în minuta instanței.

Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen de judecată, o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare pentru șeful Senatului. Aceștia au declarat în fața instanței că Tăriceanu a făcut totală abstracţie de faptul că acuzaţiile sunt probate temeinic. De asemenea, procurorii susțin că, într-un “act de totală aroganţă”, Tăriceanu a venit cu tot felul de probe sau justificări pentru menţinerea propriei versiuni a relatărilor, ei considerând că acesta a avut “apărări puerile, nedemne de pregătirea superioară” și precizând că “obligaţia de a fi onest îi este total străină lui Călin Popescu Tăriceanu”.

Pe de altă parte, avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu a susținut că fapta de care este acuzat clientul său nu se bazează pe probe.

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată în iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Potrivit anchetatorilor, șeful Senatului a făcut, sub jurământ, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here