Kovesi se află în SUA și va susține un discurs la ONU la un eveniment dedicat luptei împotriva corupției

Laura Codruța Kovesi va susține un discurs în cadrul unei reuniuni la nivel înalt organizate de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, ce va avea loc miercuri, la New York.

Dezbaterea are loc la aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției (UNCAC), semnată și ratificată de România, alături de alte 182 de state.

”Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a fost invitată să vorbească în deschiderea primei sesiuni de dezbateri, intitulată „15 ani de implementare a Convenției – tendințe, realizări și provocări”. Reuniunea va găzdui două sesiuni de dezbateri la care, pornind de la prezentările făcute de experții invitați, ceilalți participanți vor avea posibilitatea să adreseze întrebări și să împărtășească aspecte rezultate din experiența țărilor pe care le reprezintă.

În conformitate cu Rezoluția 72/196, adoptată de Adunarea generală Națiunilor Unite în vederea organizării acestei reuniuni la nivel înalt, președintele forului menționat va întocmi o sinteză a discuțiilor, document ce urmează a fi transmis Conferinței statelor membre ale Convenției – for decizional – precum și tuturor statelor membre ale ONU.

Având în vedere acoperirea substanțială și cuprinzătoare incluzând măsuri de prevenire, incriminare și investigare, cooperare internațională și recuperarea prejudiciilor, precum și asistență tehnică și schimb de informații, Convenția (UNCAC) a devenit un cadru și un reper important pentru multe inițiative naționale și internaționale de luptă împotriva corupției”, se arată într-un comunicat DNA.

La reuniune participă președintele Adunării Generale a Națiunilor Unite, Miroslav Lajčák, și secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here