Ce au făcut polițiștii din Olt joi, între orele 12.00-15.00, reprezintă un RECORD/FOTO

Doar trei ore: atât le-a trebuit polițiștilor din Olt să dea amenzi de peste 70.000 de lei unor oameni certați cu legea. Un record.

Joi, 24 mai, în intervalul orar 12.00-15.00, 138 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal care afectează climatul de ordine și siguranță publică. Acțiunea oamenilor legii a făcut parte dintr-o desfășurare de forțe la nivel național.

Pentru asigurarea vizibilității în mediul stradal, precum și pentru prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală sau contravențională, la nivelul municipiilor și orașelor au fost organizate acțiuni preventiv-reactive, la care au participat polițiști de ordine publică, rutieri și de investigații criminale. Aceștia au legitimat peste 550 de persoane și au controlat în trafic peste 460 de autovehicule.

„În urma neregulilor constatate , ofițerii și agenții de poliție au aplicat 309 sancțiuni contravenționale, dintre care 31 pentru încălcarea prevederilor  Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, iar 262 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 71.740 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni, fiind întocmite dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here