DICTATURĂ la CNSAS! Ce a păţit istoricul care a publicat LISTA NEAGRĂ a colaboratorilor securității. E INCREDIBIL!

Dictatură pe faţă la CNAS! Istoricului Mădălin Hodor i-a fost suspendată calitatea de cercetător al CNSAS și este anchetat disciplinar după ce a făcut publice documente privind colaborarea unor intelectuali cu fosta Securitate, scrie Revista 22

”Recent, tânărul istoric Mădălin Hodor, cercetător în cadrul Departamentului de Investigaţii al CNSAS, a descoperit şi publicat în Revista 22 mai multe documente ale fostei Securităţi privind intelectuali din România şi din diaspora, ca fiind ‘colaboratori’ şi ‘agenţi de influenţă’ ai fostei Securităţi în vederea ţinerii sub control şi manipulării emigraţiei româneşti. Dar şi în vederea influenţării presei, a personalităţilor, a instituţiilor şi a cancelariilor occidentale în beneficiul regimului naţional-comunist condus de Ceauşescu în anii ’70-’80”, potrivit sursei citate.

Respectând legea, istoricul nu i-a numit pe cei care apar pe listă colaboratori, ci doar a publicat un tabel de persoane (emis de Departamentul antiemigraţie al Securităţii Statului) care sunt numite ca atare în document: “colaboratori care sunt în legătură cu unitatea noastră (U.M. 0225)”.

Decizia de suspendare a sa a fost luată cu 11 voturi ”pentru și doar două ”împotrivă”, potrivit unor surse, scrie Hotnews.

Europarlamentarul Cristian Preda a reacționat și el față de decizie, acuzând-o pe fosta sa colegă de partid de la PDL, Sulfina Barbu, în prezent reprezentanta PNL în Colegiul CNSAS. Preda îl întreabă pe președintele PNL, Ludovic Orban, dacă este mulțumit de modul în care aceasta își exercită mandatul.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here