Încălcări ale legii în Piatra Olt, Drăgănești și Slatina/ În ce situații au fost găsiți făptașii

În ultimele patru zile, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au luat la puricat traficul pe șoselele județului și, evident, nu s-au întors din acțiuni cu „mâna goală”. Oamenii legii au depistat sute de încălcări ale legii, dintre care nu au lipsit infracțiunile grave care pot genera victime.

Este vorba de șoferi beți la volan și de oameni care, fără să fi obținut permisul de conducere, pleacă la drum cu vehicule, putând genera adevărate tragedii pe șosele.

Astfel, în ziua de 24 mai, pe strada Militari din orașul Drăgănești-Olt, a fost depistat un bărbat de 59 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere.

„Au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere fapte prev. şi ped. de art. 335 din Codul Penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Două zile mai târziu, în 26 mai, seara, pe strada Cepari din orașul Piatra Olt a fost depistat un bărbat de 37 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei.

Au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin.1, din Codul Penal.

În aceeași zi, în jurul orei ora 22:25, pe strada Ecaterina Teodoroiu din municipiul Slatina a fost depistat un bărbat de 35 ani, din comuna Valea Mare, în timp ce conducea un autoturism după ce consumase mai multe pahare cu alcool. El avea o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cadrul acțiunilor polițiștii au aplicat 612 de sancțiuni contravenționale, dintre care 285 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 114 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, trei pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 196 pentru alte abateri. De asemenea, au fost sancționați opt pietoni, un căruțaș și cinci bicicliști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here