Un bărbat din Olt, condamnat la aproape 30 de ani de pușcărie/ Ce fapte i-a adus o asemenea condamnare

Un bărbat din Olt a fost condamnat, recent, la aproape 30 de închisoare cu executare pentru omor calificat și tâlhărie calificată. O asemenea pedeapsă este una rară, însă instanța a ținut cont și de faptul că bărbatul este recidivist.

Ion Valentin Comănescu, de 38 de ani, din localitatea Corbu, a fost condamnat, marți, la 29 de ani de închisoare cu executare de Tribunalul Olt, după ce, anul trecut, în noaptea de 19 spre 20 august, l-ar ucis pe un consătean cu nu mai puțin de nouă lovituri în cap, arma crimei fiind „un corp contondent tăietor”. El a primit 26 de ani pentru omor calificat și alți nouă ani pentru tâlhărie. Instanța a contopit pedepsele, rezultând că inculpatul trebuie să execute pedeapsa cea mai mare, plus un spor de trei ani din cea de-a doua pedeapsă. Sentința nu este definitivă, inculpatul având drepul la apel.

Potrivit anchetatorilor, anul trecut, în noaptea de 19 spre 20 august, Ion Valentin Comănescu, zis Vali Țiganul, a intrat prin efracție în locuința în care se găsea victima, Sandu Barbu, de 54 de ani, cu gândul de a-i fura banii, știind că acesta fusese la lucru în Spania. Cel mai probabil, făptașul a fost surprins de Barbu, așa că a tăbărât pe acesta, lovindu-l în cap de nouă ori cu un corp contondent. Victima a fost găsită fără suflare a doua zi de un consătean, care a alertat autoritățile.

Celui ucis îi lipsea portofelul în care s-ar fi găsit nu mai mult de 50 de euro. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care, în urma cercetărilor, au ajuns la Ion Valentin Comănescu.

Arma crimei care nu a fost găsit de anchetatori. De altfel, ancheta a fost una dificilă pentru că suspectul nu și-a recunoscut vina, în ciuda probelor administrate în dosar.

„Cel omorât nu avea familie, iar crima nu s-a petrecut la adresa de domiciliu a acestuia, ci într-o altă casă, unde el locuia cu acceptul proprietarului. Fusese plecat o vreme, lucrase prn Spania și venise și el cu niște bani. Eu nu îl pot numi ucigaș pe cel condamnat de instanță pentru că ancheta asta a fost așa, cam…, adică omul acesta nu și-a recunoscut vina. Apoi au fost găsite și administrate probe împotriva lui”, a declarat primarul din Corbu, Constantin Dinuț.

În afara interzicerii, pe o perioadă de cinci ani, a mai multor drepturi (dreptul a alege, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), ca pdeapsă complementară, inculpatul este obligat la plata de daune materiale către o rudă a victimei, de 1.200 de lei, și la plata a 13.000 de lei, cheltuieli judiciare către stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here