Incredibil ce spune un preot despre înmormântările ortodoxe: Sunt pline de SCAMATORII/ VIDEO

Un preot ortodox explică, într-o înregistrare video postată pe pagina de facebook România Nouă, că el nu crede în înmormântările ortodoxe înzorzonate cu pomeni peste pomeni. 

Preotul explică faptul că, dacă omul nu se îngrijește în viață de cele veșnice, trăind în dezmăț și patimi, pomenile de după moarte nu au nici un efect pentru sufletul celui plecat la ceruri.

„Fă-ți tu singur bine, nu aștepta, cum spune Sfântul Vasile cel Mare, milostenie după moarte. Stau săracele băbuțe și împart prosopele, colăcei… Eu nu suport înmormânarea ortodoxă, pentru toate scamatoriile din ea, nu sunt adeptul înmormântărilor de acest fel. Mortul ar trebui îngropat exact după principiul Bisericii: i-ai bătut covârșeul în cuie, te-ai dus la biserică, l-ai prohodit, îl pui în groapă și îi dai drumul. Restul teatrului și a artei populare tradiționale să facă babele după ce pleacă preotul cum vor ele: să spargă căni, să arunce vin, să taie găini, să rupă uși, să spargă geamuri – toate tipicurile lor.

De ce? Pentru că mortul este obligat din viață să plece cu două porunci scrise în Lege: să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din tot sufletul, din tot cugetul, din toată inima ta (și dacă nu l-au iubit pe Dumnezeu nu poate el iubi după moarte – așa spune Scriptura, așa spune învățătura Sfinților Părinți: n-ai avut Biserica de mamă, nu îl ai pe Dumnezeu de tată. Scurt, fără explicații paranoemale pe margine), iar a doua lege când pleacă omul e să se spună așa: pomenește Doamne și pe cei adormiți în nădejdea Învierii, deci a credinței în Christos, și a vieții veșnice. 

Păi dacă el a murit la bufet, cu sticla în mână, țeapăn de beat, sau sub pat la Ileana, în timp ce curvărea, că a făcut infarct, ăla ajunge în Rai? Ăla stă cu Dracul din prima la răcoare, nu mai are treabă, ei doi și-o umbrelă…”, spune preotul în înregistrarea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here