Trofeul Concursului „Căluşul Românesc”, câștigat de copiii din Osica de Jos

Trofeul ediției din acest an a Concursului Naţional pentru Copii „Căluşul Românesc” din Slatina a fost câștigat de formația de călușari „Hora Florilor” din Osica de Jos. Trofeul a fost înmânat de șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, Adrian Bărbulete.

La festivitatea de premiere, care a avut loc vineri, 1 iunie, pe scena de pe esplanada din centrul orașului, au fost acordate peste 100 de premii interpreților și formațiilor sosite din întreaga țară, dar și din străinătate – Slovacia și Republica Moldova. Premiile au fost înmânate de membrii juriului, din care au făcut parte, printre alții, coregraful Iliuță Brăileanu, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran”, coregrafii Nichita Dragomira și Alexandru Rizea, dar și celebrul Marian Barbu (Nea Mărin, realizator de emisiuni cu vedete la ProTv).

Dacă trofeul acestei ediții a mers la Osica de Jos, Marele Premiu al concursului a fost acordat, „pentru prestația artistică deosebită și pentru modul exemplar de prezentare al folclorului românesc”, lui Cristian Rizea, de 9 ani, solist-dansator, membru al Palatului Copiliilor „Adrian Băran” Slatina.

De asemenea, „premiul pentru cel mai mic călușar” a fost acordat lui David Popa, cu puțin peste 2 ani.

Fiind o ediție cu un număr rotund de ani, organizatorii și mai mulți invitați ai festivalului au primit diplome aniversare și plachete din partea instituțiilor publice care susțin, an de an, acest concurs, Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina.

Cea de-a XX-a ediție a Concursului Naţional pentru Copii „Căluşul Românesc” a avut loc în perioada 29 mai – 1 iunie, zile în care Slatina a fost „invadată” de artiști în costume populare, pentru că la ediția din acest an au participat peste 2000 de copii din țară și străinătate. Nu a fost uitat nici Centenarul Marii Uniri, copiii artiști participând, pe esplanadă, la un program aparte, în care au dansat pe melodii din toate zonele țării, formând, la final, un mare număr 100.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here