Poliția Locală Slatina a făcut PRĂPĂD: Amenzi de aproape 2 miliarde lei vechi

Poliţiştii locali din Slatina au derulat, luna trecută, nenumărate acţiuni pe stradă în timpul cărora au aplicat sute de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nereguli în traficul rutier. Volumul amenzilor a fost de aproape două miliarde de lei vechi.

Au fost aplicate 491 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 186.505 lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, cele mai multe, 336 de amenzi, au fost în domeniul traficului rutier. 271 de sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, 11 pentru staționare neregulamentară, 44 pentru acces interzis, șase pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina, respectiv pentru lipsa autorizației speciale de transport și patru pentru încălcări ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu tracțiune animală.

Și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice polițiștii au dat amenzi.

„Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care nouă pentru săvârșirea în public de fapte și gesturi obsecene, dar și pentru proferarea de injurii, cinci pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, 15 pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, cinci pentru tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor prin tipete si muzica dată la maxim și două sancțiuni aplicate pentru refuz de legitimare”, a declarat șeful Poliției Locale Slatina, Adrian Pop.

Și în baza prevederilor HCL nr.490/2014 privind stabilirea faptelor ce constituie contravenții și sancțiunile aplicabile au fost aplicate peste 100 de sancțiuni, pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public, pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare, pentru comerț ilegal pentru exercitarea activității de comerț, fără a deține avize sau autorizații de funcținare și fără achitarea taxelor aferente, pentru ruperea de plante din spațiile verzi șipentru distrugerea spațiului verde amenajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here