Doi bărbați din Olt, cercetați penal după ce au fost prinși pescuind ILEGAL

Doi bărbați din Olt s-au ales cu dosare penale pentru braconaj piscicol după ce jandarmii i-au prins în timp ce pescuiau în afara legii. 

În noaptea de luni spre marți, în jurul orelor 01.30, un bărbat, în vârstă de 41 de ani din Slatina, a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt în dreptul localităţii Milcov, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 600 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens şi în perioada de prohibiţie.

Marți dimineață, în jurul orelor 05.00, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Brâncoveni, a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt în dreptul localităţii de domiciliu, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 300 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens şi în perioada de prohibiţie.

Jandarmii olteni au întocmit actele de constatare pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele de pescuit au fost ridicate de la făptuitori, iar documentele întocmite şi bunurile ridicate au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here