Deputatul de Olt Marius Iancu explică rolul Fondului Suveran de Investitii: dezvoltarea economică prin investiții în sectoare competitive

Am votat înființarea Fondului Suveran de Investitii și Dezvoltare, obiectiv asumat prin Programul de Guvernare, anunță, pe pagina sa de socializare, deputatul de Olt Marius Iancu.

Demnitarul explică mecanismul de funcționare al acestui Fondului și de ce era nevoie de un asemenea organism: susținerea dezvoltării economice prin investiții în sectoare competitive.

„Am susținut și am semnat proiectul legislativ pentru înființarea FSDI pentru că scopul lui este susținerea dezvoltării economice prin investiții în sectoare competitive, oferind o alternativă de finanțare a proiectelor de investitii în domenii ca infrastructura, energie, agricultură sau sănătate. FSDI va avea forma unei societăți pe acțiuni, al cărei unic acționar este statul român, iar capitalul social va fi format din aport în natură reprezentat de pachete de actiuni deținute de stat la societățile care se vor afla în portofoliul FSDI. Administrarea fondului se va face în sistem dualist, de către un consiliul de supraveghere și un directorat. Primii membri ai consiliului de supraveghere vor fi numiți prin hotărâre a Parlamentului României, având ca mandat angajarea directoratului si organizarea activității FSDI. În actul constitutiv sunt prevăzute principii de guvernanta promovate de Forumul Internațional al Fondurilor Suverane de Investitii”, a scris, pe facebook, Marius Iancu.

Ideea înființării acestui fond de investitii în scopul stimulării economiei naționale a fost agreată și de instituții europene și internaționale ca FMI sau Comisia Europeană, ai precizează demnitarul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here