Zeci de dosare penale în perioada de prohibiție la pescuit, în Olt/ Ce au capturat jandarmii

În perioada de prohibiție la pescuit (7 aprilie – 5 iunie), jandarmii din Olt au întocmit acte de sesizare pentru 46 de fapte de natură penală, fiind identificaţi şi predaţi organelor de urmărire penală 38 de autori. De asemenea, au fost constatate 45 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de 13 200 lei.

Cu ocazia constatării faptelor de natură penală, efectivele de jandarmi au indisponibilizat în total 241,13 kg de peşte, 8470 metri liniari de unelte de pescuit de tip setcă (7670 metri de setcă confecţionată din plasă monofilament şi 800 metri de setcă confecţionată din plasă multifilament şi aţă), patru unelte de tip prostovol, două lansete prevăzute cu unelte pentru greblare/harponare şi trei unelte tip pripon, în lungime de 1000 metri fiecare, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Olt.

Peştele indisponibilizat a fost redat mediului prin deversare în apa râului Olt. Celelalte bunuri indisponibilizate au fost predate împreună cu actele de constatare şi persoanele în cauză, organelor de urmărire penală competente, conform prevederilor legale, se mai precizează în comunicatul jandarmilor.

„În perioada următoare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, în funcţie de efectivele şi mijloacele la dispoziţie, cu ocazia executării misiunilor specifice, va continua activitatea de verificare a respectării prevederilor legale în vigoare cu ocazia desfăşurării activităţilor de pescuit recreativ-sportiv şi comercial în zona de competenţă, urmând ca, în baza instrumentelor de colaborare să fie desfăşurate misiuni specifice în comun cu celelalte instituţii sau asociaţii cu atribuţii în domeniul de referinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Iulian Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here