Avertizare hidrologică: COD PORTOCALIU de INUNDAȚII în Olt, până joi noapte

Hidrologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de inundații pe cursuri de apă din mai multe județe, printre care se numără și Oltul. Avertizarea este valabilă din această seară până jo noapte. 

În intervalul 13 iunie, ora 23:00 – 14 iunie, ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice Gilort – bazin superior, afluenţii Jiului aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte confluenţă Gilort (judeţul Gorj), afluenţii Oltului aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Lotru (judeţele Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt, Dolj), Vedea – bazin superior (judeţele Argeş şi Olt), Teleorman – bazin superior (judeţele Argeş şi Teleorman), se arată în avertizarea hidrologilor.

Tot de miercuri, Institutul Național de Hidrologie a instituit cod galben pe râurile Olt și Vedea și afluenții acestora. Avertizarea este valabilă în intervalul – 13 iunie, ora 09.00 – 15 iunie, ora 16.00.

„Sunt preconizate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri”, avertizează hidrologii.

Pe de altă parte, pentru intervalul 13 iunie, ora 14.00 – 15 iunie, ora 08.00, a fost emis o atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă, valabilă pentru mai multe județe din țară, inclusiv județul Olt. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană, spun meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here