Primar din Olt, găsit incompatibil de ANI. Ce spune, în apărarea sa, edilul/ FOTO

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a șapte foști și actuali aleși locali și un funcționar public. Printre aceștia se numără și un primar de Olt.

Este vorba despre primarul comunei Vitomirești, Robert Rotea, despre care inspectorii de integritate spun că, vreme de nouă luni, a deținut atât funcția de primar, cât și pe cea de membru al consiliului de administrație al liceului din localitate, cele două calității fiind incompatibile, potrivit ANI.

„În perioada 30 septembrie 2013 – 30 iunie 2014 a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de administrație al Liceului Tehnologic Vitomirești, județul Olt, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, funcția de primar, viceprimar, de președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu mai multe funcții publice, printre care și cu „functia de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație ori cenzor sau orice funcție de conducere ori de execuție la societățile comerciale, inclusiv băncile sau alte institutii de credit, societățile de asigurare și cele financiare, la regiile autonome de interes național sau local, la companiile și societățile naționale, precum si la instituțiile publice”. 

Contactat de OLT-ALERT, Robert Rotea a fost uimit să primească informația de la presă și nu, așa cum era legal, printr-o adresă oficială, chiar de la ANI. Edilul susține că nu are nici cea mai mică emoție, explicând că nu a beneficiat de vreo remunerație în perioada în care a fost membru al CA din cadrul liceului din comună și nici nu s-a luat vreo decizie de ordin financiar.

„Sunt surprins să aflu de la presă decizia ANI. Trebuia să primesc ceva oficial, nu? Nu am primit nimic. Dar nu am nici o emoție, pentru că nu am făcut vreo faptă gravă. Am fost și primar, și membru al consiliului de administrație la liceu, cum foarte mulți alți primari au fost. Nu am știut că nu aveam voie. Voi lua legătura cu avocata mea din București care a depus documente la dânșii și mă voi adresa instanței de judecată. Și sunt ferm convins că voi câștiga, pentru că nu a fost ceva grav, nu am fost retribuit în acea perioadă și nici nu s-a luat vreo decizie de ordin financiar atunci”, a declarat, pentru OLT-ALERT, primarul din Vitomirești.

El spune că inspectorii de integritate au fost sesizați în privința sa de un om simplu din comună, cel mai probabil pus să facă o reclamație împotriva sa de un contracandidat la alegerile locale trecute, în campania electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here