Liderul PNL Olt, explicații pe marginea excluderii din partid a celor doi primari

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a organizat, vineri, o conferință de presă pentru a explica motivul care a stat la baza excluderii din partid a primarilor din Slătioara și Voineasa, Savu Ungureanu și Liviu Anuța. Lidrul liberalilor afirmă că nu a fost o decizie ușoară, dar că ea a trebuit să fie luată „cu toată dragostea și cu toată prețuirea față de primari”.

„A fost o decizie grea, dar această decizie era obligatoriu a fi luată, din respect pentru cei care votează Partidul Național Liberal, pentru toți colegii mei, pentru mine, pentru toți cei ce facem politica PNL. Și această decizie am luat-o în urma a trei evenimente, la care foștii noștri colegi, primarii acestor două comune, au crezut de cuviință să participe. Este vorba de Congresul Partidului Social Democrat din luna martie, este vorba de o ședință cu primarii PSD care a fost organizată la sediul PSD Olt, la care dumnealor au participat, și este vorba de participarea la mitingul de sâmbătă, alături de cetățeni din comunele dumnealor. Nu putem să acceptăm și nu vom accepta niciodată așa ceva”, a declarat Liviu Voiculescu, susținând că prima greșeală, repsectiv participarea edililor liberali la congresul PSD, fusese trecută cu vederea.

Președintele liberalilor din Olt a reiterat faptul că organizația pe care o conduce este una deschisă sub mandatul său: cine vrea să rămână, rămâne, cine nu, poate pleca oricând.

„Eu am niște principii și nu voi renunța la aceste principii și la a face ceea ce este corect și ce este drept, cu riscul de a nu mai fi președintele filialei. Această funcție este efemeră, nimeni nu a fost președinte pe viață, dar eu nu voi renunța la niște principii. Atunci când colegi de-ai noștri vor crede că ăsta e un comportament normal și vor crede de cuviință să trădeze Partidul Național Liberal, sunt liberi să plece. Vreau să fie sub mandatul meu o filială deschisă: cine vrea să stea, cine simte că aici îi e locul să rămână, cine nu, este liber să plece. Nu ne supărăm, nu le purtăm ranchiună, ne întâlnim pe stradă – ne strângem mâna, dar nu putem tolera ca doi primari aleși pe listele Partidului Național Liberal, să participe la un miting organizat de Partidul Social Democrat, să meargă la un congres al PSD și să-l aplaude pe Dragnea. Doar n-am înnebunit cu toții. Este imposibil ca noi să tolerăm așa ceva, cu toată iubirea noastră și cu toată prețuirea noastră față de primari”, a mai declarat Liviu Voiculescu.

Excluderea celor doi primari a fost decisă, joi, cu majoritate de voturi, în Biroul Politic Județean, 21 dintre membri acestui organism votând „pentru” și doi „împotrivă”.

Dacă primarii au fost excluși, consilierii locali liberali din cele două localități rămân în echipă, întrucât „nu există informații că și ei au participat la evenimentele social-democraților”.

”Nu s-a pus nici un moment în discuție vreo sancțiune a consilierilor locali, pentru că noi ne bazăm pe dumnealor acolo. Sunt echipe serioase, sunt grupuri omogene în consiliile locale de la Slătioara și Voineasa. Ne vom reorganiza, vom identifica un viitor candidat în aceste comune și ne vom apuca de treabă”, a precizat Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here