Românii au luat cu asalt pagina de Facebook a revistei Charlie Hebdo, al cărei rating a scăzut dramatic

Sursa foto: digisport.ro

Rating-ul paginii de Facebook a revistei Charlie Hebdo a înregistrat o cădere dramatică, după ce a fost luată cu asalt de românii deranjaţi de o caricatură dedicată victoriei obţinute de Simona Halep la Roland Garros.

Mai mulţi utilizatori români au acordat doar o stea publicaţiei franceze şi au criticat-o dur pentru decizia de a publica o caricatură pe care o consideră o lipsă de respect la adresa României.

Pe lângă rating-uri de o stea (media revistei a scăzut la 1,1), românii au şi comentat masiv, inclusiv în limba franceză, şi îi acuză pe redactori că au depăşit limita atunci când au ales să publice caricatura respectivă.

O româncă a câştigat la Roland Garros„, este mesajul care însoţeşte fotografia, iar personajul care apare în caricatură strigă pe străzi: „Fiare vechi, fiare vechi„.

Majoritatea a interpretat caricatura semnată de Felix ca un atac la adresa Simonei Halep şi a poporului român, asociat cu populaţia de etnie romă. Pe de altă parte, există voci care susţin că ironia este îndreptată împotriva francezilor şi a prejudecăţilor acestora când vine vorba despre români.

Când teroriștii v-au atacat, toți cei din România plângeau pentru pierderile voastre, iar președintele a declarat Zi de doliu național. Acum veniți cu această mizerie. Nu pot chiar să descriu ce înseamnă asta și vă rog nu spuneți că este doar o glumă, nimeni nu crede că este amuzant. Este doar o altă glumă rasistă despre români și pentru asta, noi ca națiune, așteptăm scuze„, este unul dintre mesajele lăsate de români pe pagina revistei.

Nu au lipsit şi mesajele mai dure, pe un ton uşor agresiv: „Da, există o mulțime de țigani în România care ar fi furat cupa dacă s-ar fi prezentat ocazia, dar batjocorirea Simonei după ce a încercat atât de mult să câștige un turneu de Grand Slam, asta e o prostie și arată cât de tâmpiți sunt francezii care insultă o întreagă națiune pentru că nu pot face diferența între români și țigani„.

Charlie Hebdo este o celebră revistă de satiră, care apare săptămânal. Jurnaliştii publicaţiei sunt foarte cunoscuţi pentru umorul controversat şi pentru faptul că nu menajează pe nimeni şi că nu evită să-şi exprime şi poziţiile anti-religioase.

Cu trei ani în urmă, 12 persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete, la sediul parizian al revistei.

Sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here