Patru elevi străluciți din Slatina, la Concursul internațional „Mathematical Grammar School CUP” din Serbia

Patru elevi din Slatina vor reprezenta județul Olt la Concursul internațional „Mathematical Grammar School CUP” din Serbia, la care participă echipaje de elevi din 10 țări. Este vorba de patru elevi cunoscuți pentru rezultatele lor obținute la concursul naționale de matematică și robotică.

Vorbim de cei doi campioni naționali la robotică, Robert Vădăstreanu (clasa a IX-a Colegiul Național „Radu Greceanu”) și Vlad Coneschi (Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”), de Dan Borăscu (clasa a IX, Colegiul Național „Ion Minulescu”), câștigător al Concursului Național de Matematică, și de Ion Marius Militaru (clasa a VII-a, CN „Ion Minulescu”), olimpic național la matematică.

Robert Vădăstreanu, Vlad Coneschi și Ionuț Marius Militaru s-au înscris la toate cele trei discipline ale concursului din Serbia, matematică, informatică și fizică, iar Dan Borăscu s-a înscris la matematică și fizică.

Ei au fost pregătiți, în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Olt, de profesorii Aurel Chiriță (matematică), Cristian Miu (fizică) și Dorul Popescu (informatică). Materialele pe care s-au pregătit elevii au fost puse la dispoziție de Eduard Buzdugan.

Cei patru elevi vor putea participa la concurs grație unei sponsorizări puse la dispoziție de Primăria Slatina, prin Serviciul de Cultură și Sport, lucru pentru care s-a străduit directoarea Centrului Județean de Excelență Olt, Aurelia Tănase.

„Este pentru prima oară când județul Olt este reprezentat la acest concurs, care se va desfășura, în perioada 25 – 30 iunie, la Belgrad, unde se vor confrunta echipaje din 10 țări europene, printre care se numără Bulgaria, Germania, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Anglia și Rusia. Mâine dimineață este plecarea. Premierea câștigătorilor se va face în Parlamentul Serbiei. Vor fi acordate medalii de aur, argint și bronz”, a declarat profesorul Aurel Chiriță, cel care va însoți echipajul elevilor slătineni în Serbia.

La ediția de anul trecut a concursului, cupa competiției (aurul) a fost câștigat de elevii  Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova.

În 2015, elevii Colegiului National de Informatică „Tudor Vianu” din București au obtinut nu mai puțin de opt medalii de aur, trei de argint și una de bronz.

Anul acesta, România va fi reprezentată la competiția din Serbia de opt echipaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here