Ministrul Apărării: Nu cred că trece o zi fără o provocare din partea Rusiei în spațiul aerian și apele teritoriale ale României

România se confruntă zilnic cu agresiunile Rusiei în Marea Neagră, dar și cu un val de atacuri cibernetice și interferențe politice, a declarat Ministrul Apărării, pentru The Associated Press. 

Mihai Fifor a susținut că nu crede că trece o singură zi fără o provocare din partea Rusiei în spațiul aerian și apele teritoriale ale României, dar Guvernul lucrează pentru a descuraja pe cât de mult posibil astfel de acțiuni.

“Rusia își întărește practic în fiecare zi capacitățile militare în peninsula Crimeea; vorbim despre noi capacități navale, noi fregate, noi submarine”, a declarat Fifor

El a mai precizat că țara noastră se confruntă cu “interferențe în zona politică, interferențe cu minoritățile și război economic”, care include opoziția de a construi un gazoduct care ar reduce dependența de gazul rusesc.

Mihai Fifor a mai declarat că România intenționează să cheltuiască 2% din PIB în acest an pentru apărare, pentru a “demonstra că este un stâlp de stabilitate și securitate”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here