Când nu citeşte motivarea CCR, Iohannis pedalează: Preşedintele a participat la evenimentul “Pedalăm pentru România”

Sursa foto: b1.ro

În plin scandal politic, preşedintele Klaus Iohannis a participat la evenimentul “Pedalăm pentru România”, eveniment în care aproape 250 de biciclişti amatori vor pleca marți, 26 iunie, din patru oraşe tradiţionale, pentru a se reuni, 5 zile mai târziu, la Alba Iulia.

“Este o iniţiativă excelentă! Vă felicit! Faptul că am venit aici, sper că nu ne surprinde, arată că particip la evenimentele pe bicicletă cu mare plăcere”, a afirmat preşedintele cu această ocazie.

„Știți bine că particip la evenimentele pe bicicletă, iar faptul că mergeți la Alba Iulia pentru a celebra Centenarul mi se pare un lucru extraordinar. Centenarul este despre noi, despre români, despre unitate și să nu uităm chiar astăzi, când vorbim, este Ziua Tricolorului, un simbol puternic al României. Aș spune poate o frază despre unitate. În viața normală suntem foarte diferiți, cu meserii diferite, cu preocupări diferite, cu hobby-uri diferite. Iată că am găsit un punct comun (…) se creează o unitate. Ce bine ar fi ca acum la 100 de ani după ce ne-am unit să ajungem la unitate. Ar fi senzațional! Și participarea mea o dedic și acestui deziderat: să se creeze mai multă unitate între noi”, a mai spus Klaus Iohannis.

Participarea preşedintelui la acest eveniment vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat de două săptămâni să dea răspunsul privind decizia CCR în care i se cere să o revoce pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Întârzierea şefului statului a fost criticată de către PSD-ALDE, aceştia mergând şi până a spune că ar putea recurge la suspendare dacă acesta refuză să ia o decizie.

De asemenea, vine în contextul tensiunilor tot mai ridicate de pe scena politică în contextul moţiunii de cenzură depuse de PNL, ce urmează a fi votată miercuri în Parlament, şi a dorinţei liderilor PSD de a adoptat cât mai repede posibil modificările la codurile penale.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here