Prin implicarea senatorului Siminica Mirea, traficul rutier va fi descongestionat în Balș/ DOCUMENT

Asaltul senatorului de Olt Siminica Mirea asupra Ministerului Transporturilor pentru descongestionarea traficului rutier în Balș a dat roade. Într-un răspuns la o interpelare a parlamentarului de Olt, ministerul condus de Lucian Șova arată că Balșul a fost cuprins într-un proiect de semaforizare a trecerilor de pietoni demarat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, lucările urmând a fi demarate în acest an.

„Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a realizat un proiect de semaforizare treceri de pietoni în vederea fluidizării traficului în orașul Balș. În acest sens, au fost solicitate alocări bugetare pentru obiectivul Execuție sistem de semaforizare treceri de pietoni pe DN65 pe raza localității Balș și pe DN6 pe raza localității Filiași, astfel încât în cursul acestui an să poată fi demarate lucrările”, se arată în răspunsul ministerului, semnat de secretarul de stat Ion Iordăchescu.

În luna mai, senatoarea Siminica Mirea l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Lucian Șova, căruia i-a atras atenția că blocajele rutiere întâlnite în trafic au o frecvență din ce în ce mai ridicată, că timpii de așteptare cresc de la zi la zi, iar absența soluțiilor paralizează Balșul.

„Există o situație critică la nivelul infrastructurii, aflată în administrarea ministerului pe care îl conduceți dumneavoastră, pe raza județului Olt. Blocajele rutiere întâlnite în trafic au o frecvență din ce în ce mai ridicată. Timpii de așteptare cresc de la zi la zi, iar absența soluțiilor paralizează orașul Balș. Practic, acest centru urban, situat în extremitatea vestică a județului Olt, este traversat longitudinal de DN65 (DE574).

Există o stare acută de disconfort atât pentru locuitorii orașului, nevoiți să își planifice activitățile curente în funcție de modul cum își permit să traverseze bulevardul central, zonă de drum european, cât și pentru cei care tranzitează orașul.

Nu este o noutate, e o certitudine zilnică. Aici, în anumite perioade ale zilei, parcurgerea a cinci kilometri înseamnă chiar și o oră… Inadmisibil pentru o țară cu pretenții de civilizație europeană”, îi spunea Siminica Mirea ministrului Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here