Marius Oprescu: Prioritatea mea este Spitalul Județean de Urgență Slatina/ VIDEO

După ce, marți, a însoțit-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății, în vizita acesteia prin mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Slatina, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean, a reiterat că una dintre prioritățile sale rămâne spitalul slătinean.

„Din banii pe care i-a băgat consiliul județean în spital, aproape 10 milioane de lei sunt numai pentru aparatură medicală. Mai avem proiectul Blocului Central, care este pe CNI și urmează să fie scos la licitație.

Așa cum am spus de la începutul mandatului, prioritatea mea este Spitalul Județean de Urgență Slatina și, ușor-ușor, proiectele pe care ni le-am propus se transformă în realitate, pentru că vrem un act medical de calitate”, a declarat președintele CJ Olt.

Marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal. La Slatina, ea a vizitat secțiile reabilitate în ultima perioadă de timp, respectiv Secția de Primiri Urgențe, Secția Pediatrie și Secția Neonatologie.

Cu această ocazie, ministrul Sănătății că finanța cu două milioane de lei spitalul din Slatina, bani care vor fi folosiție pentru reabilitarea Blocului Medical.

Consiliul Județean Olt a alocat, pentru acest an, nu mai puțin de 15 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor secții ale Spitalului Slatina și pentru dotarea sa cu aparatură medicală de ultimă generație. Alți bani vor veni de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății (pentru reabilitarea Blocului Medical), de la Compania Națională de Investții (pentru reabilitarea Blocului Central), dar și fonduri europene pentru reabilitarea termică a imobilelor în care funcționează spitalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here