USR a primit interdicţie de a mai invita oameni în Parlament după ce a adus protestatari în urmă cu o săptămână

Grupul USR a primit interdicţie de a mai invita oameni în Parlament, în urma o decizie luată marţi de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Măsura vine după ce în urmă cu o săptămâni, mai multe persoane venite la invitaţia acestui partid au organizat un protest pe holurile Parlamentului.

Deputatul Claudiu Năsui a catalogat această decizie drept  „un mare abuz în serviciu”, fiind pentru prima dată când se aplică o sancţiune colectivă şi se îngrădeşte accesul într-un spaţiul public.

„Domnul Florin Iordache a comis un mare abuz în serviciu pentru că este pentru prima dată în istoria parlamentarismului românesc când se instituie o pedeapsă colectivă. Doar grupul USR nu mai are dreptul să primească invitaţi în Parlamentul României. Este profund inacceptabil din toate punctele de vedere: legal, democratic, moral. Am insistat să ne dea baza regulamentară”, a afirmat Claudiu Năsui.

Alesul USR mai acuză o dictatură a majorităţii prin această decizie.

„Nu poţi să aplici o pedeapsă colectivă, să restricţionezi accesul într-un spaţiu public şi, mai ales, doar pentru invitaţii unui grup parlamentar. Este un abuz complet, o premieră pentru România. Nu credeam că vor merge abuzurile atât de departe, dar se pare că oamenii aceştia nu mai au nicio limită”, a mai spus Năsui.

La rândul său, senatorul Vlad Alexandrescu reclamă „un abuz inacceptabil şi inadmisibil”, din partea secretarului general al Senatului, Izabela Chencian.

„Aseară s-a întâmplat un abuz inacceptabil şi inadmisibil, un abuz din parea secretarului general al senatului, doamna Izabela Chencian. Dumneaei a fost mandatată să ia măsuri pentru disciplina de pe holul

Senatului şi a înţeles să facă acest lucru restricţionând accesul unui invitat al senatorului USR Ramona Dinu. Acest cetăţean a fost ţinut la poartă foarte multă vreme, până a venit autorizaţia de acces, dar autorizaţia de acces nu a venit singură. O persoană de la Secretariatul General a dorit să fie de faţă pe toată durata acestei întrevederi”, a spus Vlad Alexandrescu.

Decizia pare una mai de neînţeles, dacă e să ne amintim că senatorul PSD a afirmat, luni seară, că este posibil ca suporteri ai guvernării să fie invitaţi miercuri în Parlament în timpul moţiunii de cenzură depuse de PNL.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here