Radu Mazăre, ACHITAT în dosarul privind construirea unor locuinţe sociale

Radu Mazăre a fost achitat în dosarul privind construirea unor locuinţe sociale, primid doar o amendă penală de 5.000 de lei pentru fals.

De asemenea, fratele său a primit amendă de 5.000 și a fost achitat, iar omult de afaceri Avraham Morgenstern a fost achitat.

Decizia nu este definitivă, scrie stiripesurse.ro

În dosarul campusului Henri Coandă, DNA a cerut câte 7 ani pentru Radu și Alexandru Mazăre.

Potrivit DNA, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire a unor locuinţe modulare grupate în Campusul Social “Henri Coandă”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa. În acest context, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazăre 175.000 de euro, pentru că acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei pentru contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Anchetatorii susţin că din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi în contul personal al lui Radu Mazăre şi 80.000 de euro în contul pus la dispoziţie de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o banca din Israel.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here