Accident cumplit azi-noapte: Un autocar cu 60 de persoane, majoritatea copii, s-a răsturnat. A fost activat Planul Roșu/ Imagini de coșmar de la eveniment

Accident cumplit în această noapte, în judeţul Constanţa, unde un autocar din Ucraina, în care se aflau 60 de persoane, majoritatea copii, s-a răsturnat pe marginea drumului, în localitatea Mihail Kogălniceanu. Trei copii, precum şi un adult au fost răniți şi transportați de urgenţă la spital. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. 

Ceea ce trebuia să fie o frumoasă excursie s-a transformat în coşmar pentru zeci de copii și adulți din Ucraina. În autocar se aflau 49 de micuţi, însoţiţi de 11 adulţi, care se întorceau de la mare. La un moment dat, vehiculul a derapat pe şosea si s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului. Accidentul s-a produs pe DN2A, între localitatățile constănțene Mihail Kogălniceanu şi Ovidiu.

Autoritățile au fost alertate puțin după ora 02.00. A fost declanşat imediat Planul roşu de intervenție.

 

12 ambulante au interveniut la faţa locului, dar si mai multe echipaje de la descarcerare. Trei copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, dar şi un adult, au suferit răni şi au fost transportate de urgenţă la spital. Ceilalti pasageri au scăpat doar cu o sperietură.

„Planul Roșu de Intervenție a fost activat la nivelul județului Constanța, în urma unui accident rutier produs pe DN2A între localitățile Ovidiu si Mihail Kogălniceanu.

Pompierii si cadrele medicale ajunse la fata locului au găsit un autocar in care se aflau 60 de persoane răsturnat în afara părții carosabile.

După evaluarea medicală a tuturor persoanelor la locul accidentului, trei minori cu vârste între 10 și 14 ani precum și un adult au fost transportați la spitalul județean pentru investigații medicale amănunțite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța.

O anchetă a fost deschisă de autorităţi pentru a afla cu exactitate motivele producerii accidentului. Autocarul răsturnat era înmatriculat în Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here