Elevii slătineni, medalii de aur, argint și bronz la Concursul internațional „Mathematical Grammar School CUP” din Serbia. Ei au fost premiați în Parlamentul Serbiei/ FOTO

Trei din cei patru elevi din Slatina care au reprezentat județul Olt la Concursul internațional „Mathematical Grammar School CUP” din Serbia (Belgrad), unde au participat echipaje de elevi din 10 țări, au câștigat nu mai puțin de șase medalii la mai multe discipline. Premierea câștigătorilor a avut loc în Parlamentul Serbiei. Este pentru prima oară când Oltul este reprezentat la o această competiție. Participarea celor patru elevi a fost posibilă datorită Primăriei Slatina, care a sponsorizat deplasarea lor în Serbia.

Robert Vădăstreanu (clasa a IX-a Colegiul Național „Radu Greceanu”) a câștigat medalia de aur la informatică, medalia de argint la matematică și medalia de bronz la fizică.

Vlad Coneschi (Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”) a câștigat argintul la matematică și bronzul la fizică, iar Ion Marius Militaru (clasa a VII-a, CN „Ion Minulescu”) a câștigat medalia de bronz la matematică.

Din echipă a făcut parte și Dan Borăscu (clasa a IX, Colegiul Național „Ion Minulescu”), câștigător, anul acesta, al Concursului Național de Matematică în România.

Ei au fost pregătiți, în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Olt, de profesorii Aurel Chiriță (matematică), Cristian Miu (fizică) și Dorul Popescu (informatică). Materialele pe care s-au pregătit elevii au fost puse la dispoziție de Eduard Buzdugan.

Este pentru prima oară când Oltul este reprezentat la o această competiție, ceea ce nu i-a împiedicat pe trei dintre elevii slătineni să se înscrie la trei discipline. Și nu au dat greș la nici una.

„Este pentru prima oară când participăm, pentru prima oară când Oltul este prezent la acest concurs internațional și copiii noștri au câștigat nu mai puțin de șase medalii. O mare reușită”, a declarat, pentru OLT-ALERT, profesorul care a fost alături de elevii slătineni la Belgrad.

La ediția de anul trecut a concursului, cupa competiției (aurul) a fost câștigat de elevii  Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova.

În 2015, elevii Colegiului National de Informatică „Tudor Vianu” din București au obtinut nu mai puțin de opt medalii de aur, trei de argint și una de bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here