Numiri controversate în diplomaţia românească: Copiii lui Meleşcanu, Daniel Barbu, dar şi a unui apropiat al lui Dragnea, trimişi consuli prin Europa

Numiri controversate făcute în diplomaţia românească prin hotărâri de Guvern semnate de premierul Dăncilă şi de ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu! Consul la Strasbourg a fost numit prin hotărâre de guvern Sorin Adrian Pîrvulescu, chiar fiul vitreg al ministrului Teodor Meleşcanu.

De asemenea fiul lui Daniel Barbu, fost ministru al Culturii şi coleg în ALDE cu Meleşcanu a fost numit consul la Edinburgh. Dacă în cazul lui Pîrvulescu există o experienţă în domeniul diplomatic, în cel al lui Barbu este prima. Anterior, a fost director la o fundație italiană, AVSI, cu activități umanitare în Siria. În schimb fiul vitreg al lui Meleşcanu a mai fost consul al României la Cahul, în Republica Moldova, numire făcută imediat după detalaşarea de la Senat în Ministerul de Externe, condus pe atunci de Titus Corlăţean, scris Newsweek.

La Torino a fost numită în funcţia de consul general Ioana Gheorghiaş, fata lui Mugurel Gheorghiaş, zis “Melcul”, unul dintre acţionarii Tel Drum şi prieten şi coleg de trupă rock în facultate cu Liviu Dragnea, scrie Hotnews.

Potrivit unor surse diplomatice, Ioana Gheorghiaș a fost avansată anul trecut de la gradul diplomatic de secretar III la gradul de secretar II, la excepțional, de către ministrul Meleșcanu, la propunerea secretarului de stat George Ciamba. Ea era atunci consiliera lui Ciamba. Potrivit ziarului România Liberă , Ioana Gheorghiaș a intrat prin consurs în diplomație, în anul 2015, din comisia de concurs făcând parte și Ciamba.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here